Grillet burger med ost

Grillet burger med cheddar

0
82
Enkel40 min
Hjemmelaget burger med ost. Her er den servert med TINE Norsk Cheddar, rømmedressing og syltet rødløk. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Syltet rødløk

  • 1 stk
    rødløk
  • 1 dl
    eplesidereddik
  • ½ stk
    lime
  • 1 ts
    sukker
  • ½ ts
    salt

Rømmedressing

Burger

  • ½ stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 400 g
    kjøttdeig
  • 1 stk
    eggeplomme
  • 2 ss
    griljermel
  • 1 ½ ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 4 stk
  • 4 stk
    hamburgerbrød
  • 4 stk
    salatblader
  • 1 stk
    avokado

Slik gjør du det

Syltet rødløk

  1. 1

    Finsnitt rødløk, gjerne med en mandolin. Ha i en bolle og vend med eddik, limesaft, sukker og salt. La stå å trekke i minst 30 minutter.

Hamburgerdressing

  1. 2

    Rør sammen lettrømme, sitronsaft, sylteagurk, salt, pepper og sukker.

Burger

  1. 3

    Finhakk løk og hvitløk og bland med kjøttdeig, eggeplomme, griljermel, salt og pepper.

  2. 4

    Fukt hendene med vann og form til burgere. Grill på begge sider over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg ost på og la ligge på indirekte varme under lokk et par minutter til osten er smeltet.

  3. 5

    Grill hamburgerbrødene raskt på grillen. Topp med salat, skivet avokado, burger med smeltet ost, syltet rødløk og hamburgerdressing.

    Tips

    Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen.

Tips

Du får enda bedre burgere om du kverner kjøttet selv eller får slakteren til å gjøre det for deg. Bruk gjerne høyrygg eller mørbrad.

Del denne oppskriften: