Oppskrift på Grillet burger med ost
0

Grillet burger med ost

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Burger på grillen er en klassiker. Her er den servert med ost og hjemmelaget hamburgerdressing.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

½ stkløk
2 stkhvitløksfedd
400 gramkjøttdeig
1 stkeggeplomme
2 spiseskjegriljermel
½ teskjesalt
½ teskjepepper
4 stktykke osteskiver
4 stkhamburgerbrød
4 stksalatblader
4 stktomatskiver
4 skiverrødløk

HAMBURGERDRESSING

3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
1 spiseskjesitronsaft
3 spiseskjehakket sylteagurker
½ teskjesalt
½ teskjepepper
½ teskjesukker

Slik gjør du det

  1. Finhakk løk og hvitløk og bland med kjøttdeig, eggeplomme, griljermel, salt og pepper.
  2. Fukt hendene med vann og form til burgere. Grill på begge sider over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg ost på og la ligge på indirekte varme under lokk et par minutter til osten er smeltet.
  3. Rør sammen lettrømme, sitronsaft, sylteagurk, salt, pepper og sukker.
  4. Grill hamburgerbrødene raskt på grillen. Topp med salat, burger med smeltet ost, tomat, rødløk og hamburgerdressing.

    Tips:

    Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen.

Tips:

Du får enda bedre burgere om du kverner kjøttet selv eller får slakteren til å gjøre det for deg. Bruk gjerne høyrygg eller mørbrad.

Kommentarer

Produkter i oppskriften