Oppskrift på Fyldig skinkegryte
0

Fyldig skinkegryte

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Erter og bønner smaker godt i gryteretter som denne, med chili og paprika. En enkel og næringsrik middagsrett full av smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ris:

3 desiliterukokt ris

Skinkegryte:

400 gramrøkt skinke
1 stkløk
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 ½ desiliterTINE Kremfløte
2 desilitervann
½ desiliterchilisaus
2 teskjemaizena
100 gramerter
1 bokskikerter (evt. hvite bønner)
1 teskjepaprikapulver
½ teskjenykvernet pepper
¼ teskjesalt
½ teskjesukker

Salat:

1 pakkeruccola
2 stktomater

Slik gjør du det

    Ris:

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. Skinkegryte:

  3. Skjær skinken i strimler. Skrell og hakk løken, og surr den i smør. Tilsett skinke, fløte, vann og chilisaus. Varm opp.
  4. Kok opp erter og kikerter og bland dem i gryten. Strø på paprikapulver og smak til med pepper. Smak gryten godt til med salt og eventuelt litt sukker.
  5. Salat:

  6. Vask salaten. Del tomatene i skiver.

Tips:

Belgfrukter (bønner, erter og linser) er en god kilde til protein og løselig fiber, noe som gjør at de øker metthetsfølelsen. Belgfrukter er fettfattige og rike på mineraler (blant annet jern) og B-vitaminet folat.

Kommentarer

Produkter i oppskriften