Fransk kjøttgryte

Fransk kjøttgryte

27
288
Enkel45 min
Smaksrik kjøttgryte av oksekjøtt og bacon. Perfekt å servere når man blir mange rundt bordet, eller som helgemiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fransk kjøttgryte:

  • 8 stk
    sjalottløk
  • 1 pakke
    bacon (ca 150 g)
  • 1 stk
    rød paprika
  • 10 stk
    sjampinjong
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 600 g
    oksekjøtt
  • 1 ½ dl
    vann
  • 2 ss
    kalvefond
  • 3 dl
    TINE® Matfløte eller Kremfløte
  • 4 ss
    hakket timian
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Potetmos:

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær løk, bacon og paprika i biter. Fres det sammen med sjampinjong i en gryte. Er baconet magert, bruker du litt smør til å steke i.

  2. 2

    Ta alt ut av gryten. Skjær kjøtt i terninger og brun det i den samme gryten.

  3. 3

    Hell over vann og fond (eventuelt buljong) og la det koke under lokk i ca. 30 minutter. Mot slutten av kokingen tilsetter du den stekte blandingen av bacon, sopp, paprika og løk. Ha til sist i fløte og timian.

  4. 4

    Smak til med salt, pepper og eventuelt mer fond. Server gjerne med potetstappe.

Potetmos:

  1. 5

    Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, i 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.

Tips

Kjøttet i denne gryten blir bare enda bedre og mørere desto lenger du koker suppen.

Del denne oppskriften: