Oppskrift på Finnbiff
2

Finnbiff

(91)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Finnbiff er en tradisjonell norsk rett. Denne smakfulle viltgryta varmer både kropp og sjel.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 spiseskjeTINE Meierismør
500 gramfrossen reinskav
150 grambacon, i terninger
250 gramfrisk sjampinjong, i båter
2 desilitervann
3 desiliterTINE Seterrømme
3 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 skiverTINE Ekte Geitost
5 stkeinebær, knuste
½ teskjetørket timian
½ teskjesalt
½ teskjepepper

Potetmos

10 stkpoteter
3 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 spiseskjeTINE Meierismør
½ teskjesalt
½ teskjepepper
¼ teskjemuskatnøtt, revet

Slik gjør du det

  1. Smelt smør i en gryte. Brun frossen finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme i gryta.
  2. Tilsett vann og la det koke opp. La retten trekke i ti minutter.
  3. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la det trekke i fem minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Potetmos:

  5. Skrell og del potetene i terninger. Kok potetene møre, ca. 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.

Tips:

Server gjerne retten med kokt brokkoli hvis du ønsker mer grønnsaker til måltidet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften