Oppskrift på Rask biffgryte
3

Kjapp biffgryte

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne deilige gryteretten med biff foreslår vi en rekke grønnsaker, men det er opp til deg å bruke de du liker aller best.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 grambiffstrimler
2 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje
3 stkgulrøtter
2 stkløk
4 stkpoteter
300 gramsellerirot
800 gramhermetiske tomater 400 g = 1 boks)
5 desilitervann
1 stkterning kjøttbuljong
1 teskjesalt

Tilbehør:

4 skiverbrød
2 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Stek kjøtt på begge sider på middels sterk varme i litt olje eller smør i en mellomstore gryte. Stek til biffstrimlene er jevnt brune, ca. 5 minutter.
  2. Skrell gulrot, løk, potet og sellerirot. Kutt alt i ca like store biter og ha det oppi til kjøttet. Kok i ytterligere 5 minutter.
  3. Ha i hermetiske tomater, vann og buljongterning. La alt koke til grønnsakene er møre, 15–20 minutter. Server med godt brød og smør.

Tips:

Ønsker du en variasjon av denne enkle og gode biffgryten? Ha gjerne i noen spiseskjeer tomatpure, en liten mengde sukker og erstatt deler av vannet med litt rødvin. Stek bacon og skiver av sjampinjong og la det koke med i gryta.

Kommentarer

Produkter i oppskriften