Oppskrift på Enchiladas
2

Enchiladas

(100)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enchiladas er en av det meksikanske kjøkkenets mest kjente retter. Fyll tortillalefser med kjøtt og annet godt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
400 gramkarbonadedeig eller kjøttdeig
1 spiseskjesolsikkeolje
1 posetacokrydder
1 desilitervann
8 stktortillalefser, gjerne fullkorn
2 desiliterNorvegia® Original eller annen god gulost
12 stkcherrytomater
½ stkslangeagurker
4 stksalatblader
1 glasstacosaus
3 desiliterTINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 225 °C, og finn frem en ildfast form.
  2. Finhakk løk. Stek løk og karbonadedeig i olje til det er lett gjennomstekt. Tilsett tacokrydder og vann, og la det koke i ytterligere noen minutter, til væsken har trukket inn.
  3. Fordel kjøttblandingen på tortillas og rull sammen. Legg rullene over i den ildfaste formen og dryss over revet ost.
  4. Gratiner enchiladas midt i ovnen i 5–7 min, til osten har smeltet og blitt gyllen.

    Tips:

    Skjær opp tomat, agurk og salat og server ved siden av sammen med tacosaus og rømme.

Tips:

Enchiladas kan du fylle med akkurat det du har lyst på. Her bruker vi karbonadedeig, men du kan fint bruke strimler av kylling eller svinekjøtt, eller lage en ren vegetarvariant.

Kommentarer

Produkter i oppskriften