Oppskrift på Elggryte
0

Elggryte

(63)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne deilige, klassiske høstgryta er en perfekt måte å bruke opp rester av elgkjøtt på. Med bacon, gode krydder og fløte, får du den perfekte smaken!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gramrenskåret elgkjøtt
200 grambacon
5 spiseskjeTINE Meierismør
2 stklaurbærblader
1 stknellikspiker
2 teskjetørket timian
8 desiliterviltkraft
12 stksjampinjong
3 stkgulrøtter
½ stksellerirot
1 desiliterTINE Kremfløte
½ teskjesalt
½ teskjepepper

Potetmos

500 grampoteter
5 spiseskjeTINE Meierismør
1 desiliterTINE Kremfløte
½ teskjesalt
½ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Del kjøtt i grove terninger, grovhakk bacon og fres i en gryte med smør til godt brunet.
  2. Tilsett laurbærblad, nellik, timian og kraft, og kok opp. Kraften skal dekke kjøttet, så spe eventuelt med litt vann. La småkoke på svak varme under lokk i 45 minutter.
  3. Del sjampinjong i to og gulrot og sellerirot i terninger. Ha i gryten med fløte og småkok uten lokk i 30 minutter.
  4. Kok potet mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør, fløte, salt og pepper. Smak til elggryten med salt og pepper.

    Tips:

    Ønsker du en enda fyldigere kraft kan du jevne den med litt maisenna og smake til med litt brunost.

Tips:

Er du så heldig å ha kraftbein av elg, kan du lage din egen kraft. Om ikke så finnes det viltfond eller -kraft å få kjøpt i butikken. Sørg for å eventuelt blande ut konsentrert kraft etter anvisning på flasken. Det er også lurt å droppe salt i oppskriften og heller smake seg fram til slutt da ferdigkjøpt kraft kan være ganske salte. Du kan også bruke vann i stedet for kraft.

Kommentarer

Produkter i oppskriften