Oppskrift på Elggryte

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Elggryte

Denne deilige, klassiske høstgryta er en perfekt måte å bruke opp rester av elgkjøtt på. Med bacon, gode krydder og fløte, får du den perfekte smaken!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Er du så heldig å ha kraftbein av elg, kan du lage din egen kraft. Om ikke så finnes det viltfond eller -kraft å få kjøpt i butikken. Sørg for å eventuelt blande ut konsentrert kraft etter anvisning på flasken. Det er også lurt å droppe salt i oppskriften og heller smake seg fram til slutt da ferdigkjøpt kraft kan være ganske salte. Du kan også bruke vann i stedet for kraft.

Slik gjør du

  1. Del kjøtt i grove terninger, grovhakk bacon og fres i en gryte med smør til godt brunet.

  2. Tilsett laurbærblad, nellik, timian og kraft, og kok opp. Kraften skal dekke kjøttet, så spe eventuelt med litt vann. La småkoke på svak varme under lokk i 45 minutter.

  3. Del sjampinjong i to og gulrot og sellerirot i terninger. Ha i gryten med fløte og småkok uten lokk i 30 minutter.

  4. Kok potet mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør, fløte, salt og pepper. Smak til elggryten med salt og pepper.

    Ønsker du en enda fyldigere kraft kan du jevne den med litt maisenna og smake til med litt brunost.

Lignende oppskrifter