Oppskrift på Elgburger med smørstekt kantarell
0

Elgburger med smørstekt kantarell

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En skikkelig saftig hamburger med tyttebærrømme er smak av høst. Tyttebær setter en spiss på rømmen og sprøstekt kantarell er jo helt himmelsk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gramgrovkvernet elgkjøtt
150 grambacon
2 teskjesalt
2 spiseskjepotetmel
½ teskjeløk
1 stkegg
1 ½ desiliterTINE Seterrømme
2 spiseskjetimian, grovhakket
1 spiseskjepepper
2 spiseskjeTINE Meierismør
4 stkhamburgerbrød
4 stksalatblader

Smørstekt kantarell

3 desiliterkantareller
2 stksjalottløk
3 spiseskjebladpersille, grovhakket
3 spiseskjeTINE Meierismør
1 teskjesalt
½ teskjepepper

Tyttebærrømme

1 ½ desiliterTINE Seterrømme
4 spiseskjetyttebærsyltetøy
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Finhakk bacon og bland inn i kjøttdeigen. Rør kjøttet seigt med salt. Finhakk løk og bland inn med potetmel, egg, rømme, hakket timian og pepper. Form burgere og stek gylne på begge sider i en stekepanne med smør.

    Tips:

    Du kan også bruke reinsdyrkjøtt.

  2. Børst kantarellene for jord og del eventuelt i mindre biter. Finhakk løk og persille. Fres løk og sopp i en varm panne med smør til gyllen og sprø. Vend inn persille og krydre med salt og pepper.

    Tips:

    Har du ikke tilgang på fersk kantarell, kan du bruke tørket. Bløtlegg soppen i kokende vann i ca. 1 time før steking.

  3. Rør sammen rømme og tyttebærsyltetøy, og smak til med salt og pepper.
  4. Server elgburger i hamburgerbrød med salat, toppet med smørstekt kantarell og tyttebær-rømme.

Tips:

En burger blir alltid best om kjøttet er nykvernet. Du kan gjøre det selv, enten med en manuell kvern eller en kjøkkenmaskin, eller få slakteren til å gjøre det for deg. Med det magre elgkjøttet er det lurt å kverne inn litt svineflesk.

Kommentarer

Produkter i oppskriften