Oppskrift på Elgburger med smørstekt kantarell

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Elgburger med smørstekt kantarell

En skikkelig saftig hamburger med tyttebærrømme er smak av høst. Tyttebær setter en spiss på rømmen og sprøstekt kantarell er jo helt himmelsk.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: En burger blir alltid best om kjøttet er nykvernet. Du kan gjøre det selv, enten med en manuell kvern eller en kjøkkenmaskin, eller få slakteren til å gjøre det for deg. Med det magre elgkjøttet er det lurt å kverne inn litt svineflesk.

Slik gjør du

  1. Finhakk bacon og bland inn i kjøttdeigen. Rør kjøttet seigt med salt. Finhakk løk og bland inn med potetmel, egg, rømme, hakket timian og pepper. Form burgere og stek gylne på begge sider i en stekepanne med smør.

    Du kan også bruke reinsdyrkjøtt.

  2. Børst kantarellene for jord og del eventuelt i mindre biter. Finhakk løk og persille. Fres løk og sopp i en varm panne med smør til gyllen og sprø. Vend inn persille og krydre med salt og pepper.

    Har du ikke tilgang på fersk kantarell, kan du bruke tørket. Bløtlegg soppen i kokende vann i ca. 1 time før steking.

  3. Rør sammen rømme og tyttebærsyltetøy, og smak til med salt og pepper.

  4. Server elgburger i hamburgerbrød med salat, toppet med smørstekt kantarell og tyttebær-rømme.

Lignende oppskrifter