Cowboygryte med oksekjøtt

Cowboygryte med oksekjøtt

5
75
Enkel30 min
Cowboymat er enkelt og godt til middag på en vanlig hverdag. Denne gryteretten er stappfull av grønnsaker og kjøtt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    biffkjøtt
  • 2 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
  • 2 stk
    løk
  • 4 stk
    gulrøtter
  • 5 stk
    poteter
  • 1 boks
    hermetiske tomater à 400 g
  • 5 dl
    vann
  • 5 dl
    kjøttkraft (ev. vann tilsatt buljong)
  • 200 g
    erter
  • 1 ts
    timian
  • 2 ss
    maisenna
  • 3 ss
    vann til maisenna
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 4 skiver
    brød
  • 2 ss

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær kjøtt i tynne biter. Stek litt og litt kjøtt om gangen på sterk varme i olje. Ha kjøttet fortløpende over i en stor gryte.

  2. 2

    Skrell og skjær løk i jevnstore biter. Stek den på middels sterk varme i samme panne som biffen til den er myk, i 3–5 minutter. Ha løken over i gryta sammen med kjøttet.

  3. 3

    Skrell og kutt gulrot og potet i jevnstore biter. Ha gulrøttene og potetene i gryta sammen med kjøttet.

  4. 4

    Tilsett tomat, vann og kjøttkraft. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter.

  5. 5

    Rør sammen maisenna og kaldt vann. Ha det i gryta for å tykne den. Tilsett ertene og kok videre til gryteretten har tyknet, i 3–5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server cowboygryta med brød og smør.

Tips

Dette er en rett med mye smak. Bruk gjerne litt chili hvis du vil ha en litt sterkere gryterett.

Del denne oppskriften: