Oppskrift på Cowboygryte med oksekjøtt
1

Cowboygryte med oksekjøtt

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Cowboymat er enkelt og godt til middag på en vanlig hverdag. Denne gryteretten er stappfull av grønnsaker og kjøtt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

500 grambiffkjøtt
2 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 stkløk
4 stkgulrøtter
5 stkpoteter
1 bokshermetiske tomater à 400 g
5 desilitervann
5 desiliterkjøttkraft (ev. vann tilsatt buljong)
200 gramerter
1 teskjetimian
2 spiseskjemaisenna
3 spiseskjevann til maisenna
½ teskjesalt
½ teskjepepper
4 skiverbrød
2 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Skjær kjøtt i tynne biter. Stek litt og litt kjøtt om gangen på sterk varme i olje. Ha kjøttet fortløpende over i en stor gryte.
  2. Skrell og skjær løk i jevnstore biter. Stek den på middels sterk varme i samme panne som biffen til den er myk, i 3–5 minutter. Ha løken over i gryta sammen med kjøttet.
  3. Skrell og kutt gulrot og potet i jevnstore biter. Ha gulrøttene og potetene i gryta sammen med kjøttet.
  4. Tilsett tomat, vann og kjøttkraft. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
  5. Rør sammen maisenna og kaldt vann. Ha det i gryta for å tykne den. Tilsett ertene og kok videre til gryteretten har tyknet, i 3–5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server cowboygryta med brød og smør.

Tips:

Dette er en rett med mye smak. Bruk gjerne litt chili hvis du vil ha en litt sterkere gryterett.

Kommentarer

Produkter i oppskriften