Oppskrift på Chili con carne med karbonadedeig

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Chili con carne med karbonadedeig

Chili con carne er en rask og nydelig gryterett. Her kan du variere og eksperimentere med både kjøtt og krydder.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ønsker du en bitte liten vri på smaken, kan du ha 1/2 stang kanel i gryta og la den koke der til retten er ferdig. Men husk å fjerne kanelstangen før du serverer middagen!

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. Ha olje i en gryte og sett den på middels sterk til sterk varme. Stek karbonadedeig i gryta. Skrell løk og hvitløk og tilsett det etter hvert til karbonadedeigen.

    Hvordan steke kjøttdeig

  3. Finhakk chilli (fjerne chilifrøene dersom du ikke liker det altfor sterkt) og ha chili, bønner og hermetiske tomater i gryta med det stekte kjøttet. Ha så i chilipulver, salt og spisskummen, og rør godt sammen.

    Hvordan rense en chili

  4. Kok opp. Skru deretter ned varmen og la det småkoke i minst 15 minutter (jo lenger, desto bedre).
    Server chili con carne med ris og salat ved siden av og en klatt rømme på toppen.

Lignende oppskrifter