Oppskrift på Biffburrito
0

Biffburrito

(30)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Burrito er en meksikansk rett med myke tortillalefser. Varier med kjøttsaus, bønner, ris, guacamole, revet ost og rømme.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Biffburrito:

4 stkstore tortillalefser eller wraps, gjerne fullkorn
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 stkpaprika
2 spiseskjekoriander
12 stkcherrytomater
400 grambiffstrimler
1 spiseskjesolsikkeolje til steking
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
400 gramkidneybønner

Guacamole:

2 stkavokadoer
1 spiseskjehvitløksfedd
1 spiseskjeolivenolje
3 spiseskjelimesaft (ev. sitron)
½ teskjesalt eller havsalt
½ teskjepepper

Tilbehør:

4 spiseskjeTINE Lettrømme 18 %
4 spiseskjetomatsalsa

Slik gjør du det

    Biffburrito:

  1. Sett ovnen på 100 °C. Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie og varm dem i 10-12 minutter eller som anvist på pakken.
  2. Hakk løk, hvitløk og paprika. Finhakk frisk koriander og del cherrytomat i fire.
  3. Skjær biffkjøtt i strimler eller biter. Stek kjøttet i olje sammen med løk, hvitløk og paprika, og krydre med salt og pepper. Vend inn bønner og koriander.
  4. Guacamole:

  5. Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.
  6. Press hvitløk og bland den i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Sett den kaldt frem til servering.
  7. Fordel alt på tortillalefsene og ha på rømme, guacamole og salsa. Rull sammen til en burrito.

Tips:

Legg avokadosteinene i guacamolen. Da holder den bedre på fargen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften