Oppskrift på Bidos

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bidos

Den samiske nasjonalretten bidos, er en deilig gryte laget med reinsdyrkjøtt og grønnsaker. Bidos serveres både til hverdags og fest, og smaker appellerer til store og små med sin milde smak.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ønsker du en kraftigere smak kan du erstatte noe av vannet med buljong.

Slik gjør du

  1. Del kjøtt i terninger og hakk løk. Brun dette med smør i en stor gryte i 2-3 minutter. Hell over vann.

  2. Kok opp og la trekke på svak varme i ca. 40 minutter. Skum av underveis.

    Ønskes en helt klar kraft kan den siles gjennom et klede. Fisk ut kjøtt og løk og sil kraften før kjøtt og løk has tilbake. Ønsker du en tykkere saus kan kraften jevnes med litt Maizena rørt ut i vann.

  3. Del poteter, gulrot og purre i biter. Ha i gryten med laurbærblad og timian og kok opp. La småkoke til potetene er møre, ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

  4. Server med godt brød med smør.

Lignende oppskrifter