Oppskrift på Vegetarpizza med vårløk og aubergine
0

Vegetarpizza med vårløk og aubergine

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Her er en oppskrift på en herlig vegetarpizza med vårløk, augbergine og tomat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pizzabunn:

25 gramfersk gjær (1/2 pakke), ev. tørrgjær
2 ½ desiliterlunkent vann
2 spiseskjekaldpresset olivenolje
½ teskjesalt
3 desilitersammalt hvete, grov
3 desiliterhvetemel (ca)

Pizzafyll:

2 stkauberginer
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
½ desilitertomatpuré
200 gramNorvegia® Revet eller annen revet gulost
6 stktomater
1 buntvårløk
2 stkhvitløksfedd
3 spiseskjekapers
1 teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

    pizzabunn:

  1. Rør ut gjær i lunkent vann. Ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at du får en passe fast deig.

    Tips:

    Vil du ikke lage din egen pizzabunn, kan du bruke Nå Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt

  2. La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  3. Kjevle ut deigen på et bakebord eller direkte på bakepair på en stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
  4. Sett stekeovnen på 225 °C.
  5. Pizzafyll:

  6. Skjær aubergine i skiver og stek i smør i 2 minutter på hver side. Fordel tomatpuré utover pizzabunnen og dryss ost over. Ha på stekt aubergine og tomatskiver.
  7. Skjær vårløk i biter og finhakk hvitløk. Ha vårløk, hvitløk og kapers på pizzaen. Strø over salt og pepper.
  8. Stek pizzaen midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Tips:

Server sammen med salat. Hvis du ønsker et magrere alternativ enn rømmedressing, kan du bruke Kesam, og tilsette presset hvitløk og finhakkede, friske urter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften