Oppskrift på Rotgrønnsaksform med byggryn

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Rotgrønnsaksform med byggryn

En mettende og fargerik vegetarrett som setter fokus på sesongens flotteste grønnsaker.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Byggryn har et høyt fiberinnhold. Husk å legge grynene i vann kvelden før, så har du en kjapp vegetarmiddag.

Slik gjør du

  1. Bløtlegg byggryn i kaldt vann over natten. Kok møre i lettsaltet vann i 30 minutter. Hell av overflødig vann og la dampe av seg.

  2. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del gulrot, neper, beter og purre i grove biter, bruk alt fra rot til stilk, og ha i en ildfast form. Vend inn smør, salt, pepper og honning. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til grønnsakene er møre.

  3. Rør sammen tahini, sitron og vann til en jevn saus. Vend inn rømme, salt og pepper.

  4. Vend kokte byggryn med grønnsakene og server toppet med rømmesaus, sesamfrø, chiliflak og hakket bladpersille. Press gjerne litt ekstra sitronsaft over.

    Erstatt gjerne byggryn med ris, quinoa, bulgur eller pasta. Bruk det du har!

Lignende oppskrifter