Quiche Lorraine med ost og bacon

Quiche Lorraine

2
55
Enkel30 min
En klassisk Quiche Lorraine er en pai med løk og bacon. Men i denne gode paien synes vi ost er prikken over i-en.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 pakke
    ferdig paibunn eller lag din egen paibunn (se tips-feltet)
  • 1 stk
    løk
  • 1 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
  • 150 g
    bacon
  • 4 stk
    egg
  • 2 dl
  • 1 dl
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • ¼ ts
    revet muskat
  • 100 g
    Norvegia® Revet eller annen god revet gulost

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 170 °C varmluft, eller 200 °C hvis du bruker over- og undervarme. Finn fram en paibunn, 22–24 cm i diameter.

  2. 2

    Skrell løk og kutt den i små biter. Skjær bacon i skiver eller terninger. Ta paibunnen ut av kjøleskapet og rull den ut i paiformen.

  3. 3

    Stek løk på middels sterk varme i olje i 3–4 minutter, til den er blank. Stek så bacon.

  4. 4

    Pisk sammen egg, fløte, melk, salt, pepper og muskatnøtt i en bolle. Ha i bitene av stekt bacon og stekt løk. Bland alt sammen. Hell eggblandingen over i paibunnen. Ha på revet ost.

  5. 5

    Stek Quiche Lorraine midt i ovnen til osten er gyllenbrun på toppen, i 20–25 minutter.

Tips

Pai passer perfekt til å bruke opp rester i kjøleskapet.Fyll paien med f. eks. brokkoli, kjøttdeig, skinkepåleggeller kokt potet. Hell over eggeblanding og toppmed ost.

Del denne oppskriften: