Oppskrift på Quiche Lorraine med ost og bacon
2

Quiche Lorraine

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En klassisk Quiche Lorraine er en pai med løk og bacon. Men i denne gode paien synes vi ost er prikken over i-en.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

paiform, 22–24 cm

Ingredienser

1 pakkeNå® Paibunn eller lag din egen paibunn (se tips-feltet)
1 stkløk
1 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
150 grambacon
4 stkegg
2 desiliterTINE Matfløte
1 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
¼ teskjerevet muskat
100 gramNorvegia® Revet eller annen god revet gulost

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 170 °C varmluft, eller 200 °C hvis du bruker over- og undervarme. Finn fram en paibunn, 22–24 cm i diameter.
  2. Skrell løk og kutt den i små biter. Skjær bacon i skiver eller terninger. Ta paibunnen ut av kjøleskapet og rull den ut i paiformen.
  3. Stek løk på middels sterk varme i olje i 3–4 minutter, til den er blank. Stek så bacon.
  4. Pisk sammen egg, fløte, melk, salt, pepper og muskatnøtt i en bolle. Ha i bitene av stekt bacon og stekt løk. Bland alt sammen. Hell eggblandingen over i paibunnen. Ha på revet ost.
  5. Stek Quiche Lorraine midt i ovnen til osten er gyllenbrun på toppen, i 20–25 minutter.

Tips:

Pai passer perfekt til å bruke opp rester i kjøleskapet.
Fyll paien med f. eks. brokkoli, kjøttdeig, skinkepålegg
eller kokt potet. Hell over eggeblanding og topp
med ost.

Kommentarer

Produkter i oppskriften