Oppskrift på Quiche Lorraine med ost og bacon

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Quiche Lorraine

En klassisk Quiche Lorraine er en pai med løk og bacon. Men i denne gode paien synes vi ost er prikken over i-en.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    paiform, 22–24 cm
TIPS!: Pai passer perfekt til å bruke opp rester i kjøleskapet.Fyll paien med f. eks. brokkoli, kjøttdeig, skinkepåleggeller kokt potet. Hell over eggeblanding og toppmed ost.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 170 °C varmluft, eller 200 °C hvis du bruker over- og undervarme. Finn fram en paibunn, 22–24 cm i diameter.

  2. Skrell løk og kutt den i små biter. Skjær bacon i skiver eller terninger. Ta paibunnen ut av kjøleskapet og rull den ut i paiformen.

  3. Stek løk på middels sterk varme i olje i 3–4 minutter, til den er blank. Stek så bacon.

  4. Pisk sammen egg, fløte, melk, salt, pepper og muskatnøtt i en bolle. Ha i bitene av stekt bacon og stekt løk. Bland alt sammen. Hell eggblandingen over i paibunnen. Ha på revet ost.

  5. Stek Quiche Lorraine midt i ovnen til osten er gyllenbrun på toppen, i 20–25 minutter.

Lignende oppskrifter