Oppskrift på Potetmos
8

Potetmos

(73)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Potetpuré, potetmos og potetstappe er tre sider av samme gode sak, og passer til både kjøtt og fisk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

500 grammandelpoteter
4 spiseskjeTINE Meierismør
1 ½ desiliterTINE Matfløte
1 teskjesalt
½ teskjehvit pepper

Slik gjør du det

  1. Skrell mandelpotetene og kok dem til de er møre, i 20-30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Vend inn smør.
  2. Rør inn fløte i den varme potetblandingen, til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

Tips:

Det er viktig å lage potetpuré eller potetstappe raskt etter at potetene er kokt, ellers blir det lett klumper.

Kommentarer

Produkter i oppskriften