Paneer i spinatsaus

Paneer i spinatsaus

4
60
Enkel30 min
Her får du en kjøttfri middag som er kledd ut som en grønn kyllingcurry, både i smak og utseende. Paneer er en indisk ferskost som kan minne litt om feta eller halloumi i konsistens.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    paneer eventuelt halloumi eller tofu
  • 2 ss
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 4 cm
    frisk ingefær
  • 1 ss
    spisskummen
  • 2 ss
    garam masala
  • ½ ts
    gurkemeie
  • 1 stk
    tomat
  • 600 g
    frisk spinat
  • 3 dl
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 stk
    frisk koriander

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær paneer i terninger og stek gylne i smør, ca. 5 minutter. Legg til side.

  2. 2

    Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Fres løk og spisskummen i smør til myk, i ca. 5 minutter.

  3. 3

    Tilsett hvitløk, ingefær, garam masala og gurkemeie. Finhakk tomat og tilsett i pannen og la steke i ca. 5 minutter under omrøring.

  4. 4

    Rør inn spinat, la den falle sammen, tilsett fløte og smak til med salt og pepper. La småkoke i ca. 2 minutter. Vend inn paneer og server med masse grovhakket koriander.

    Tips

    Paneer i spinatsaus er godt med ris eller nanbrød til, så du får utnyttet den deilige sausen!

Tips

Paneer er en indisk ferskost som kan minne litt om feta eller halloumi i konsistens, men den smaker som cottage cheese. Den er enkel å lage selv, om du ikke finner i butikk. Bare se her!

Del denne oppskriften: