Nudler med pesto av grønnkål og Kesam®

Nudler med pesto av grønnkål og Kesam®

0
6
Enkel30 min
Glassnudler med grønnsaker og grønnkålpesto smaker fortreffelig, og er en lett lunsj eller middag til de dagene du verken trenger kjøtt eller store mengder mat.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    glassnudler
  • 1 stk
    brokkoli
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

GRØNNKÅLPESTO

  • 5 dl
    grønnkål
  • 2 dl
  • 4 stk
    vårløk
  • 1 dl
    sitronsaft
  • 4 dl
    cashewnøtter
  • 1 ½ dl
    vann
  • 1 stk
    hvitløksfedd

TIL SERVERING

  • ½ stk
    rødløk
  • 1 stk
    granateple
  • ¼ bunt
    frisk koriander
  • 1 stk
    sitron

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok nudler etter anvisning på pakken. Skyld i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og ha i en bolle.

  2. 2

    Skjær brokkoli i små buketter og finhakk hvitløk. Stek alt raskt i en panne med litt smør, krydre med salt og pepper, og ha over i bollen med nudler.

    Tips

    Bruk gjerne det du har av grønnsaker. Dette er en fin måte å bruke rester på.

  3. 3

    Skjær rødløk i tynne skiver, åpne granateple og ta ut kjerner, og grovhakk koriander. Del sitron i båter.

  4. 4

    Riv grønnkålbladene fra stilkene og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med Kesam®, vårløk, sitronsaft, cashewnøtter, vann og hvitløk. Kjør til fin, kremet konsistens. Spe med mer vann om den blir for tørr.

  5. 5

    Rør grønnkålpesto inn i nudlene og grønnsakene til du synes det er nok. Resten kan du servere ved siden av, sammen med rødløk, granateplekjerner, grovhakket koriander og sitron i båter.

Tips

Prøv gjerne kelpnudler til denne retten. De er laget av sjøgress (kelp) og gjør en fantastisk jobb med å suge til seg smak og saus.

Del denne oppskriften: