Oppskrift på Meksikansk tortillaform
0

Meksikansk tortillaform

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Suppe som ikke er suppe! Strimlede tortillalefser servert i form med fløte, parmesan og hermetiske tomater.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
16 stksmå tortillalefser av mais (eller halvparten store tortilla av hvete)
1 desilitermaisolje eller annen olje
400 gramhakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
1 teskjeoreganokrydder
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 teskjesukker
3 desiliterTINE Matfløte
100 gramrevet parmesan
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 180°, og finn fram en ildfast form.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Skjær tortillalefsene i ca. 1 cm brede strimler.
  3. Varm litt olje i en stekepanne. Stek løk og hvitløk i et par minutter, til løken blir myk. Tilsett hakkede tomater. La det småkoke til mye av væsken er kokt inn og du har en tykk saus. Smak til med oregano, salt, pepper og sukker.
  4. Varm opp resten av oljen i en stekepanne på forholdsvis høy varme. Stek tortillastrimlene lett (nærmest friter dem) i oljen uten at de blir mørke. Ta dem ut av pannen og la fettet renne av, gjerne på et kjøkkenpapir.
  5. Fordel tomatsaus og tortillastrimler i formen. Hell over fløte, og avslutt med ost på toppen.
  6. Stek tortillaformen midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gyllen. Server med en klatt rømme på toppen.

Tips:

Ønsker du litt kjøtt i retten? Strimle et par kyllingfileter, krydre med salt og pepper, stek noen minutter i en stekepanne og ha dem i bunnen av tortillaformen før du steker den.

Kommentarer

Produkter i oppskriften