Linseburger

Linseburger

2
25
Enkel60 min
Burger laget på linser og grønnsaker er et godt alternativ til de som ikke spiser kjøtt eller som bare vil redusere kjøttinntaket sitt. Disse burgerne smaker ekstra godt og faller også i smak hos kjøttelskerne.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    hermetiske linser
  • 1 stk
    søtpotet
  • 100 g
    aromasopp
  • 2 dl
    mandler
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ts
    tørket rosmarin
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 2 ss
    saltredusert soyasaus
  • 2 ss
    lettmajones

LETT GUACAMOLE

TIL SERVERING

  • 4 stk
    grove hamburgerbrød
  • 1 dl
    småbladet salat
  • 4 stk
    tomater
  • 4 skiver
    rødløk

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Skyll linsene godt og la renne av. Skrell og del søtpotet i tynne skiver og del sopp i biter.

  2. 2

    Bland linser, søtpotet, sopp, mandler og hvitløkfedd med rosmarin, olje, salt og pepper. Spre blandingen ut på en bakepapirkledd stekeplate og stek i ovnen i ca. 20 minutter.

  3. 3

    Avkjøl noe, fjern skallet på hvitløkfeddene og ha alt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til grov puré. Rør inn soyasaus og majones.

    Tips

    Du kan også bland inn noen spiseskjeer med revet ost i burgerdeigen. Da blir burgeren enda saftigere.

  4. 4

    Sett opp ovnstemperaturen til 220 °C. Form burgere, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter.

  5. 5

    Skrell og mos avokado. Finhakk chili og bland inn med crème fraîche, limesaft, salt og pepper. Server burgere i burgerbrød, gjerne lett grillet, med salat, tomat- og løkskiver og guacamole.

Tips

Bak gjerne egne grove hamburgerbrød, men det finnes stadig flere fiberrike alternativer i brødhyllen. Prøv Hamburgerbrød med Cottage Cheese. De er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.

Del denne oppskriften: