Oppskrift på jordskokkgrateng
0

Jordskokkgrateng med gratinert Jarlsberg® og urter

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på middagsrett med jordskokk, gratinert Jarlsberg®, urter og grov pepper. Jordskokk er en rotgrønnsak med litt nøtteaktig smak, og passer perfekt i grateng.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

500 gramjordskokker
4 stksjalottløk
2 stkhvitløksfedd
3 desiliterTINE Crème Fraîche Original
½ teskjesalt
½ teskjepepper
½ stksitroner
3 desiliterJarlsberg® Revet
1 spiseskjeoregano eller andre friske urter

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen ved 200°C. Skrell jordskokk og skjær den i ca 0,5 cm tykke skiver. Skjær sjalottløk i båter og finhakk hvitløk. Bland sammen alt med crème fraîche, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  2. Fordel røren i en ildfast form og strø over revet Jarlsberg®. Stek i midten av ovnen i ca 30-40 minutter. Servér med urter og ferskkvernet pepper.

Kommentarer

Produkter i oppskriften