Oppskrift på gratinert ratatouille og pasta, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Gratinert ratatouille med pasta

Oppskrift på franskinspirert, gratinert grønnsaksform med pasta, som passer godt også som tilbehør.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: For å få en sunnere variant, kan du bruke fullkornspasta og en lettere ost.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem en ildfast form.

  2. Kok pasta etter anvisningen på pakken.

  3. Skrell og skjær løk i strimler. Kutt squash i biter og tomat i terninger. Skrell og finhakk hvitløk.

  4. Stek løk, hvitløk, squash og tomat i en stekepanne med smør i 3–4 minutter. Tilsett kapers, salt og pepper. Bland pastaen og grønnsaksblandingen i en ildfast form.

  5. Strø over ost og gratiner midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Lignende oppskrifter