Oppskrift på gratinert ratatouille og pasta
5

Gratinert ratatouille med pasta

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på franskinspirert, gratinert grønnsaksform med pasta, som passer godt også som tilbehør.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gramukokt pasta
2 stkløk
2 stksquash
6 stktomater
4 stkhvitløksfedd
2 stkTINE Meierismør til steking
50 gramkapers
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
3 desiliterJarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem en ildfast form.
  2. Kok pasta etter anvisningen på pakken.
  3. Skrell og skjær løk i strimler. Kutt squash i biter og tomat i terninger. Skrell og finhakk hvitløk.
  4. Stek løk, hvitløk, squash og tomat i en stekepanne med smør i 3–4 minutter. Tilsett kapers, salt og pepper. Bland pastaen og grønnsaksblandingen i en ildfast form.
  5. Strø over ost og gratiner midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Tips:

For å få en sunnere variant, kan du bruke fullkornspasta og en lettere ost.

Kommentarer

Produkter i oppskriften