Oppskrift på Grønnsakssuppe
5

Grønnsakssuppe

(42)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Velsmakende variant av en grønnsakssuppe. Med grønnsaksbuljong får du en vegetarversjon av suppen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkgulrøtter
3 stkstilker stangselleri
1 stkløk
1 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 stktomater
1 teskjetimian
2 spiseskjepersille
1 desilitermais
1 desilitererter
1 literkyllingbuljong eller kyllingkraft
2 stkhvitløksfedd
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Skrell gulrot og vask stangselleri. Riv gulrot og stangselleri fint på et rivjern. Skrell løk og kutt i jevnstore biter.
  2. Varm olje i en middels varm kjele eller gryte, og stek grønnsakene til de er myke, i 5–7 minutter.
  3. Skyll tomat og del i terninger. Finnhakk timian og persille.
  4. Ha tomatterninger, mais og erter i gulrotblandingen. Hell kyllingbuljong over, press hvitløksfedd i kjelen og smak til med timian, salt og pepper. Gi alt et oppkok, skru ned varmen, og la suppen småkoke til grønnsakene er møre, 10–15 minutter.
  5. Ta kjelen av platen, rør inn persille og server.

Tips:

I likhet med de fleste supper smaker denne kjempegodt hvis den blir laget dagen før.

Kommentarer