Oppskrift på bakte rotgrønnsaker med avokado og fetaost
0

Bakte rotgrønnsaker med avokado og fetaost

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En fortryllende god og lettvint vegetarrett som også egner seg som tilbehør til både fisk- og kjøttretter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkgulrøtter
2 stkpastinakk
½ stkkålrot
4 stkhvitløksfedd i skiver
1 spiseskjefrisk timian, grovhakket
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
4 spiseskjeolivenolje
2 stkavokado
200 gramfetaost i terninger
4 spiseskjeristede pinjekjerner eller gresskarkjerner

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skrell gulrot, pastinakk og kålrot og del i jevnstore biter. Ha i en ildfast form sammen med hvitløk og timian. Krydre med salt og pepper og hell over olje. Vend godt sammen.
  3. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til rotgrønnsakene er møre.
  4. Del avokado i to og fjern stein. Ta avokadokjøttet ut av skallet med en skje og kutt det i biter.
  5. Fordel rotgrønnsakene på tallerkener eller et fat. Ha over avokado, fetaost og gresskarkjerner.

Tips:

Rotgrønnsakene i oppskriften kan byttes ut med rødløksbåter eller andre typer rotgrønnsaker, som for eksempel sellerirot eller persillerot.

Kommentarer