Oppskrift på bakte rotgrønnsaker med avokado og fetaost, foto: TINE kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bakte rotgrønnsaker med avokado og fetaost

En fortryllende god og lettvint vegetarrett som også egner seg som tilbehør til både fisk- og kjøttretter.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Rotgrønnsakene i oppskriften kan byttes ut med rødløksbåter eller andre typer rotgrønnsaker, som for eksempel sellerirot eller persillerot.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Skrell gulrot, pastinakk og kålrot og del i jevnstore biter. Ha i en ildfast form sammen med hvitløk og timian. Krydre med salt og pepper og hell over olje. Vend godt sammen.

  3. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til rotgrønnsakene er møre.

  4. Del avokado i to og fjern stein. Ta avokadokjøttet ut av skallet med en skje og kutt det i biter.

  5. Fordel rotgrønnsakene på tallerkener eller et fat. Ha over avokado, fetaost og gresskarkjerner.

Lignende oppskrifter