Oppskrift på Wok med sesampanert laks
0

Wok med sesampanert laks

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Et raskt og nydelig valg av middag i hverdagen. Sesampanert laks lagd i wok med paprika, purre, mais og løk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkrød paprika
1 stkpurre
1 stkrødløk
2 stkhvitløksfedd
2 desilitermais eller minimais
400 gramlaksefilet
4 spiseskjesesamfrø
2 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
½ desilitersoyasaus eller teriakisaus

Slik gjør du det

  1. Vask paprika og purre. Skrell og skjær rødløk i skiver, og finhakk hvitløk. Skjær paprika og rødløk i jevne skiver. Åpne boksen med mais og sil fra vannet. Kutt laksefilet i passe store terninger.
  2. Ha sesamfrø i en bakebolle. Vend laksebitene i bollen, slik at de blir godt dekket.
  3. Stek grønnsakene på sterk varme i olje til de er møre, i ca 5 minutter. Rør godt mens du holder på. Når de er ferdige, skrur du ned varmen til middels. Tilsett soyasaus og laksebitene. Rør forsiktig til laksen er gjennomvarm, i 4–5 minutter.

Tips:

Lager du wok med fisk, er det viktig å huske at fisken ikke trenger å steke lenge før den er ferdig. Ha derfor laksebitene i til sutt, samtidig som du skrur ned varmen. I en wok skal alle bitene helst være like store, da får de en jevn konsistens.

Kommentarer