Oppskrift på Urtestekt torsk med potetkrem

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Urtestekt torsk med potetkrem

Når torsken stekes med friske urter og serveres med denne nydelige potetkremen blir resultatet et gourmetmåltid med mye smak og lekkert utseende.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

Slik gjør du

  1. Legg fisken med skinnsiden ned på grovsalt i ca. 20 minutter. Skrap saltet godt av før videre tilberedning.

  2. Varm opp pannen med oljen, tilsett timian og hvitløk. Legg i fisken med skinnsiden ned og stek på medium varme til fisken er nesten gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Ha i smøret og la fisken surre med dette. Trekk pannen til side. Ha på litt sort pepper og smak til med salt om nødvendig.

  3. Kok potetene møre i usaltet vann og la det dampe litt av seg under et klede. Mos potetene og bland inn fløte og mykrørt smør under stadig omrøring. Tilsett halvpisket kremfløte (1 1/2 dl) ved servering og smak til med salt og nykvernet pepper.

  4. Anrett fisken med potetkrem, babygulrøtter, asparges, fritert hvitløk og smør.

Lignende oppskrifter