Torsk med fullkornscouscous

Torsk med fullkornscouscous

0
24
Enkel25 min
Ovnsbakt torsk med friske grønnsaker og couscous er en sikker vinner. Det er både raskt, godt og sunt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 dl
    couscous (fullkorn)
  • 800 g
    torskefilet
  • 2 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • ½ stk
    sitron
  • 1 stk
    chili
  • 1 ss
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    squash
  • 150 g
    aspargesbønner
  • 150 g
    aspargestopper
  • 5 stk
    tomater
  • ½ stk
    sitron
  • 4 ss
  • 2 ss
    frisk koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 170 °C. Tilbered couscous etter anvisning på pakken.

  2. 2

    Del fisken i porsjonsstykker, gni med olje og krydre med salt og pepper. Legg i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Ha over sitronsaft og finrevet skall.

  3. 3

    Finhakk chili og hvitløk og fres mykt i smør. Del squash i skiver, ha i pannen og stek gylne på begge sider. Grovhakk tomater og tilsett med aspargestopper, bønner og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og la steke i 2 minutter.

    Hvordan rense en chili

    Hvordan rense en chili
  4. 4

    Vend grønnsakene med couscous. Server med fisk, crème fraîche, sitron og koriander.

    Tips

    Friske urter løfter gjerne en rett, men er ingen nødvendighet. Sløyfer du urtene, kan du smak til retten med salt, pepper og sitron, noe som er med på å fremheve smakene.

Tips

Fullkornscouscous og grønnsaker er også ypperlig tilbehør til annen fisk som laks eller grillet kjøtt av alle slag.

Del denne oppskriften: