Oppskrift på Torsk med fullkornscouscous
0

Torsk med fullkornscouscous

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ovnsbakt torsk med friske grønnsaker og couscous er en sikker vinner. Det er både raskt, godt og sunt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 desilitercouscous (fullkorn)
800 gramtorskefilet
2 spiseskjeolivenolje
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
½ stksitroner
1 stkchili
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkhvitløksfedd
1 stksquash
150 gramaspargesbønner
150 gramaspargestopper
5 stktomater
½ stksitroner
4 spiseskjeTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 spiseskjefrisk koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 170 °C. Tilbered couscous etter anvisning på pakken.
  2. Del fisken i porsjonsstykker, gni med olje og krydre med salt og pepper. Legg i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Ha over sitronsaft og finrevet skall.
  3. Finhakk chili og hvitløk og fres mykt i smør. Del squash i skiver, ha i pannen og stek gylne på begge sider. Grovhakk tomater og tilsett med aspargestopper, bønner og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og la steke i 2 minutter.
  4. Vend grønnsakene med couscous. Server med fisk, crème fraîche, sitron og koriander.

    Tips:

    Friske urter løfter gjerne en rett, men er ingen nødvendighet. Sløyfer du urtene, kan du smak til retten med salt, pepper og sitron, noe som er med på å fremheve smakene.

Tips:

Fullkornscouscous og grønnsaker er også ypperlig tilbehør til annen fisk som laks eller grillet kjøtt av alle slag.

Kommentarer

Produkter i oppskriften