Oppskrift på Torsk i bacon med ertepure, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Torsk i bacon med ertepure

Lekre biter av torsk rullet i bacon og servert med gode norske poeter og ertepurè. Nydelig!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: I stedet for bacon kan man rulle torsken inn med en god spekeskinke.

Slik gjør du

  1. Krydre fisken med salt og pepper. Legg baconskivene på et matpapir slik at baconskivene overlapper hverandre. Legg fisken på baconet og rull baconet rundt fisken ved hjelp av matpapiret. Papiret skal ikke rulles inn. Skjær fisken i porsjonsstykker.

  2. Kok ertene i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Hell de varme ertene over i en blender, og tilsett smør. Blend til en glatt og fin puré. Smak til med salt og pepper.

  3. Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann.

  4. Stek fisken 3-4 minutter i varm panne på middels høy varme.

  5. Skrell appelsin og skjær den i biter. Bland appelsinbitene med finhakket timian.

  6. Server torsken med kokte poteter, ertepure og appelsin.