Oppskrift på Tomatbakt torsk

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Tomatbakt torsk

En fiskerett med smak av middelhavet. Torsk, tomat og sitron er en god kombinasjon og med lettsaltet torsk blir dette en spennende rett.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Denne måten å bake fisk på fungerer med alle typer fiskefilet, så varier gjerne med laks, sei eller skrei for eksempel. Bruker du noe som ikke er saltet på forhånd, må du tilsette litt ekstra salt eller finhakket ansjos i sausen.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Hakk rødløk og hvitløk og fres til mykt i en panne med smør, ca. 3 minutter.

  2. Tilsett knuste korianderfrø og oregano, fres 1 minutt. Ha i hermetisert tomat, finrevet skall og saft fra sitron. La småkoke i ca. 5 minutter og smak til med salt og pepper.

    Ha i 0,5 ss sukker per boks med hermetiske tomater for en friskere smak.

  3. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Hell over tomatsausen og stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fisken er gjennomstekt.

  4. Kok potetene møre i vann og server til, gjerne med litt ekstra sitron.

    Det er også godt med en frisk salat til. Retten kan også serveres med ris.

Lignende oppskrifter