Oppskrift på Tomatbakt torsk
0

Tomatbakt torsk

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En fiskerett med smak av middelhavet. Torsk, tomat og sitron er en god kombinasjon og med lettsaltet torsk blir dette en spennende rett.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gramtorskefilet
1 stkrødløk
4 stkhvitløksfedd
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 teskjekorianderfrø
1 spiseskjetørket oregano
2 bokshermetiske tomater
1 stksitron
600 grampoteter

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 180 °C. Hakk rødløk og hvitløk og fres til mykt i en panne med smør, ca. 3 minutter.
  2. Tilsett knuste korianderfrø og oregano, fres 1 minutt. Ha i hermetisert tomat, finrevet skall og saft fra sitron. La småkoke i ca. 5 minutter og smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Ha i 0,5 ss sukker per boks med hermetiske tomater for en friskere smak.

  3. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Hell over tomatsausen og stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fisken er gjennomstekt.
  4. Kok potetene møre i vann og server til, gjerne med litt ekstra sitron.

    Tips:

    Det er også godt med en frisk salat til. Retten kan også serveres med ris.

Tips:

Denne måten å bake fisk på fungerer med alle typer fiskefilet, så varier gjerne med laks, sei eller skrei for eksempel. Bruker du noe som ikke er saltet på forhånd, må du tilsette litt ekstra salt eller finhakket ansjos i sausen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften