Oppskrift på Tempuratorsk og grønnsaker
4

Tempuratorsk og grønnsaker

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Myke inni og sprø utenpå. Den herlige kombinasjonen gjør japansk tempura elsket av mange.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 desilitervann med kullsyre
2 ½ desiliterhvetemel
1 desiliterlys maizena
2 spiseskjebakepulver
¼ teskjesalt
5 desiliterrapsolje
300 gramgrønnsaksblanding
300 gramtorsk
4 spiseskjeSweet Chili saus
4 spiseskjesoyasaus

Slik gjør du det

  1. Bland kullsyrevann, hvetemel, maisenna, bakepulver og salt i en bolle. Røren skal være omtrent like tykk som en vaffelrøre.
  2. Del fisk i mindre biter.
  3. Hell olje i en kjele, og varm den opp til ca 170 °C. Dypp grønnsaksbiter i røren og fritér til de er gylne. Friter litt om gangen. Løft grønnsakene ut av frityren med hullsleiv eller kurv. Strø over litt salt.

    Tips:

    Legg bitene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir når de er fedig friterte. Slik vil fettet renne godt av.

  4. Gjenta friteringsprosessen med fisken. Server tempuratorsk og grønnsaker med søt chilisaus og en god soyasaus.

Tips:

For å sjekke om oljen er varm nok, test med en liten bit brød. Når det freser rundt brødbiten, er den varm nok.

Kommentarer