Oppskrift på Tempuratorsk og grønnsaker

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Tempuratorsk og grønnsaker

Myke inni og sprø utenpå. Den herlige kombinasjonen gjør japansk tempura elsket av mange.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: For å sjekke om oljen er varm nok, test med en liten bit brød. Når det freser rundt brødbiten, er den varm nok.

Slik gjør du

  1. Bland kullsyrevann, hvetemel, maisenna, bakepulver og salt i en bolle. Røren skal være omtrent like tykk som en vaffelrøre.

  2. Del fisk i mindre biter.

  3. Hell olje i en kjele, og varm den opp til ca 170 °C. Dypp grønnsaksbiter i røren og fritér til de er gylne. Friter litt om gangen. Løft grønnsakene ut av frityren med hullsleiv eller kurv. Strø over litt salt.

    Legg bitene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir når de er fedig friterte. Slik vil fettet renne godt av.

  4. Gjenta friteringsprosessen med fisken.

    Server tempuratorsk og grønnsaker med søt chilisaus og en god soyasaus.

Lignende oppskrifter