Oppskrift på Sylta laks med pepperrotkrem, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sylta laks med pepperrotkrem

En klassiker som i forbindelse med jubileumsmenyen for 1814 har fått en ny renessanse på matbordet. Herlig syltet laks med smakfull pepperrotkrem. Passer som en nydelig forrett eller som smårett.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Det går fint å bruke pepperrot på tube i stedet for frisk pepperrot.

Slik gjør du

  1. Dryss laksefileten med salt og sukker. La blandingen ligge på fisken i 20 - 30 minutter før du skyller det vekk og klapper fisken tørr med kjøkkenpapir.

  2. Skjær laksen i porsjonsbiter.

  3. Kok opp eddik, sukker, vann, laurbærblad og hel pepper. La det koke til sukkeret er oppløst. Hell den varme laken over laksebitene. Sørg for at laksen blir dekket av laken. La stå kjølig i et døgn.

Pepperrotkrem

  1. Skrell og finriv pepperrot. Pisk sammen rømme og pepperrot. Smak til med salt og noen dråper sitronsaft.

  2. Server sylta laks med frisk dill og pepperrotkrem.