Oppskrift på stekt torsk med ertepuré og sitronsmør
2

Stekt torsk med ertepuré og sitronsmør

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlig stekt torsk med hjemmelaget ertepuré og smakfullt sitronsmør. En hverdagsdelikatesse vi alle bør unne oss fra tid til annen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Stekt torsk med ertepuré og sitronsmør

12 stkpoteter
680 gramtorskefilet
¼ teskjesalt og pepper

Ertepure

2 stkhvitløksfedd
400 gramerter
1 desiliterTINE Lettrømme 18 %
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Sitronsmør

1 stksitron (saften av)
200 gramTINE Meierismør (i terninger)
¼ teskjesalt

Slik gjør du det

    Stekt torsk med ertepuré og sitronsmør

  1. Vask poteter godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  2. Ertepuré:

  3. Skrell hvitløkfeddene. Ha erter og hvitløk i en kjele og dekk med vann. Kok i ca 1 min.
  4. Sil bort vannet, og miks til en jevn puré med en stavmikser sammen med rømme. Smak til med salt og pepper.
  5. Sitronsmør

  6. Kok opp sitronsaften i en liten kjele, og ta kjelen fra platen. Pisk inn smørklatter til du får ønsket smak. Smak eventuelt til med salt.
  7. Steke torsk

  8. Krydre torsken med litt salt og pepper og stek i smør i en panne på middels varme på begge sider til fisken flaker seg.

Tips:

#1: Server gjerne med en frisk tomatsalat eller bak småtomater i en ildfast form midt stekeovnen på 225°C i ca. 10 minutter.

#2: Hvis du ønsker retten ekstra festlig kan torsken surres inn i spekeskinke før steking.

 

Kommentarer

Produkter i oppskriften