Oppskrift på stekt torsk med ertepuré og sitronsmør, foto: TINE kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Stekt torsk med ertepuré og sitronsmør

Herlig stekt torsk med hjemmelaget ertepuré og smakfullt sitronsmør. En hverdagsdelikatesse vi alle bør unne oss fra tid til annen.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Server gjerne med en frisk tomatsalat eller bak småtomater i en ildfast form midt stekeovnen på 225°C i ca. 10 minutter.

Slik gjør du

Stekt torsk med ertepuré og sitronsmør

  1. Vask poteter godt og kok møre, i 20–30 minutter.

Ertepuré:

  1. Skrell hvitløkfeddene. Ha erter og hvitløk i en kjele og dekk med vann. Kok i ca 1 min.

  2. Sil bort vannet, og miks til en jevn puré med en stavmikser sammen med rømme. Smak til med salt og pepper.

Sitronsmør

  1. Kok opp sitronsaften i en liten kjele, og ta kjelen fra platen. Pisk inn smørklatter til du får ønsket smak. Smak eventuelt til med salt.

Steke torsk

  1. Krydre torsken med litt salt og pepper og stek i smør i en panne på middels varme på begge sider til fisken flaker seg.

Lignende oppskrifter