Oppskrift på Stekt torsk med bacon og potetmos
2

Stekt torsk med bacon og potetmos

(85)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske "champ-poteter" vi serverer her er, kan du virkelig glede deg til middagen i dag! Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne. Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting. Enkelt og greit!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramtorskefilet
200 grambacon
1 spiseskjesolsikkeolje, raspolje eller annen nøytral olje til steking
1 spiseskjeTINE Meierismør

Champ-poteter (potetmos)

10 stkpoteter
1 ½ desiliterTINE Matfløte
50 gramTINE Meierismør
4 stkvårløk
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 180°C varmluft (eller 200°C på vanlig over- og undervarme). Kok opp vann til potetene. Skrell potetene og kok dem til de er møre, ca. 15-18 minutter. Du kjenner at de er møre når en skarp kniv kan gli lett gjennom.
  2. Bacon

  3. Mens potetene koker, legger du hele bacon på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen til det er gyldent, ca 10-12 minutter. Ta det ut og skjær baconet i mindre biter.
  4. Steke torsk

  5. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme. Torsken steker du gjerne i en blanding av olje og smør. Skjær torskefileten i skiver og krydre med salt og pepper. Stek fiskebitene på middels sterk varme til de er gjennomstekt, ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.
  6. Champ-poteter

  7. Kok opp smør og matfløte på middels sterk varme. Hell vekk kokevannet og tilsett smør og matfløte i potetene. Mos med en potetstapper (eller stavmikser). Smak til med salt og pepper.
  8. Finhakk vårløken og vend inn i potetmosen. Legg torsken på potetene og strø med hakket bacon.

Kommentarer

Produkter i oppskriften