Oppskrift på Stekt skrei med gulrotpuré
0

Stekt skrei med gulrotpuré

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Deilig salt skrei servert med søt gulrotmos og ovnsbakt fennikel og potet. En enkel og veldig smaksrik middag med god torsk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gramskreifilet med skinn
2 teskjesalt
8 stkpoteter
1 stkfennikel
1 stkløk
1 spiseskjeolivenolje
2 spiseskjeTINE Meierismør

Gulrotpuré

6 stkgulrøtter
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 teskjeingefær, finrevet
½ desiliterTINE Matfløte

Slik gjør du det

  1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.

    Tips:

    Ved å salte fisken litt først blir fiskekjøttet enda litt faster og utvikler en behagelig saltsmak.

  2. Sett ovnen på 200 °C. Finsnitt løk og fennikel, og del potetene i biter. Ha alt i en langpanne med olje, halvparten av smøret, salt og pepper.
  3. Stek i ovnen til potetene er møre, ca. 20 minutter. Rør et par ganger underveis.
  4. Skrell og del gulrøttene i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 25 minutter. Kjørr til puré med smør og ingefær. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
  5. Skyll saltet av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Stek skreistykkene med skinnsiden i en varm panne med litt smør til skinnet er sprøtt og gyllen, ca. 5 minutter Snu fisken og stek til akkurat gjennomstekt, ca. 3 minutter. Server med gulrotpuré og stekte poteter.

Tips:

Skreien er ferdig når fiskekjøttet flaker. Det er viktig å ikke koke eller steke den for lenge, så sjekk gjerne med en gaffel underveis. Du kan også bruke vanlig torsk resten av året i denne oppskriften.

Kommentarer

Produkter i oppskriften