Oppskrift på stekt makrell med sommersalat, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Stekt makrell med sommersalat

Enten du fisker selv eller kjøper fisken i butikken, er stekt makrell nydelig sommermat. Oppskrift på et enkelt og smakfullt måltid. Server denne makrellretten med poteter og en god salat med hjemmelaget kefirdressing.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Server gjerne en god agurksalat til makrellen.

Slik gjør du

Makrell

  1. Tørk makrellfiletene. Bland hvetemel med salt og pepper. Vend makrellfiletene hele, eller delt i biter, i melblandingen.

  2. Stek i smør i panne. Ha litt sterk varme i begynnelsen slik at det blir sprø skorpe, skru ned etter hvert. De blir raskt gjennomstekt da filetene er ganske tynne.

Salat

  1. Skyll og kutt salaten. Visp sammen kefir og rømme og smak til med sukker og eddik.

  2. Server gjerne med noen sitronskiver, litt dill, kokte poteter og salat med kefir eller agurksalat til.

Lignende oppskrifter