Oppskrift på stekt makrell med sommersalat
4

Stekt makrell med sommersalat

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enten du fisker selv eller kjøper fisken i butikken, er stekt makrell nydelig sommermat. Oppskrift på et enkelt og smakfullt måltid. Server denne makrellretten med poteter og en god salat med hjemmelaget kefirdressing.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Makrell

4 stkmakrell
2 spiseskjehvetemel
2 teskjesalt
½ teskjepepper
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Salat

1 ½ stkhodekål
1 desiliterTINE Kefir Økologisk eller kulturmelk
1 desiliterTINE Lettrømme 18 %
2 teskjesukker
2 teskjeeddik
¼ teskjesalt

Slik gjør du det

    Makrell

  1. Tørk makrellfiletene. Bland hvetemel med salt og pepper. Vend makrellfiletene hele, eller delt i biter, i melblandingen.
  2. Stek i smør i panne. Ha litt sterk varme i begynnelsen slik at det blir sprø skorpe, skru ned etter hvert. De blir raskt gjennomstekt da filetene er ganske tynne.
  3. Salat

  4. Skyll og kutt salaten. Visp sammen kefir og rømme og smak til med sukker og eddik.
  5. Server gjerne med noen sitronskiver, litt dill, kokte poteter og salat med kefir eller agurksalat til.

Tips:

Server gjerne en god agurksalat til makrellen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften