Stekt kveite med hollandaisesaus

    Oppskrift på Stekt kveite med hollandaisesaus

    Kveite er en delikatesse og en riktig festfisk, for eksempel perfekt som julemiddag. Kjøttet er hvitt og fast og egner seg både til koking og steking. Her serverer vi saftige fileter med hjemmelaget hollandaisesaus og rosépepper.

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    TIPS: Istedenfor kveite kan du bruke indrefileten av torsk.
    porsjoner

    Du trenger

    800 g kveitefilet eller i skiver
    5 ss TINE Ekte Smør
    1 ts knust rosépepper

    Saltlake:

    1 l vann
    1 dl salt

    Hollandaisesaus:

    3 eggeplommer
    150 g smeltet TINE Ekte Smør
    0.5 ts salt
    0.5 ts nykvernet pepper
    2 ss sitronsaft

    Slik gjør du

    1. Kveite blir ekstra saftig og fin hvis den får ligge en stund i saltlake før tilberedning. Rør ut saltet i vann og la fiskestykkene ligge i 10 minutter. Ta dem opp, tørk dem og stek dem i smør på begge sider. Dryss over knust rosepepper.

    2. Pisk eggeplommene til skum i en kjele over svak varme, helst i vannbad. Tilsett smøret porsjonsvis under omrøring. Smak godt til med salt, pepper og sitronsaft. Sausen kan tilsettes litt fiskekraft hvis den blir for tykk.

    3. Legg fiskeskivene over på varme tallerkener og server med kokte poteter, grønne bønner og hollandaisesaus. Pynt med bladpersille.

    Gi din vurdering: