Laster
Laster
Oppskrift på Stekt kveite med hollandaisesaus

Stekt kveite med hollandaisesaus

Stekt kveite med hollandaisesaus

Kveite er en delikatesse og en riktig festfisk, for eksempel perfekt som julemiddag. Kjøttet er hvitt og fast og egner seg både til koking og steking. Her serverer vi saftige fileter med hjemmelaget hollandaisesaus og rosépepper.

 
Antall porsjoner: 4 porsjoner-+
Tidsforbruk: 20 min20 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 800 g kveitefilet eller i skiver
  • 5 ss TINE Ekte Smør
  • 1 ts knust rosépepper
  • Saltlake:

    1 l vann
  • 1 dl salt
  • Hollandaisesaus:

    3  eggeplommer
  • 150 g smeltet TINE Ekte Smør
  • ½ ts salt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 2 ss sitronsaft

Tips

Istedenfor kveite kan du bruke indrefileten av torsk.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Kveite blir ekstra saftig og fin hvis den får ligge en stund i saltlake før tilberedning. Rør ut saltet i vann og la fiskestykkene ligge i 10 minutter. Ta dem opp, tørk dem og stek dem i smør på begge sider. Dryss over knust rosepepper.
     
  • 2
    Pisk eggeplommene til skum i en kjele over svak varme, helst i vannbad. Tilsett smøret porsjonsvis under omrøring. Smak godt til med salt, pepper og sitronsaft. Sausen kan tilsettes litt fiskekraft hvis den blir for tykk.
     
  • 3
    Legg fiskeskivene over på varme tallerkener og server med kokte poteter, grønne bønner og hollandaisesaus. Pynt med bladpersille.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster