Oppskrift på stekt ørret med soya og grønnsaker, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Stekt ørret med soya og grønnsaker

En kjapp og frisk hverdagsmiddag. Et saftig stykke ørret med masse gode grønnsaker med en eksotisk vri.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Med utgangspunkt i fisk og grønnsaker i form med smør, soya og sitronsaft, har du mange muligheter til variasjon. Bruk laks, torsk eller sei og varier grønnsakene etter humør. Prinsippet er fremdeles det samme, ha alt i formen og stek i ovnen.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 °C med grillelementene på. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Fordel halvparten av smøret i formen.

  2. Kok ris etter anvisning på pakken.

  3. Riv ingefær og pepperrot fint og bland med soya og appelsinjuice. Hell blandingen over fisken og stek under grill i ca. 5 minutter. Skru av ovnen og la fisken stå i ovnen i 5-10 minutter, til fisken er gjennomstekt.

    Fisken kan gjerne ha en litt rå kjerne. Sjekk for ønsket konsistens med en gaffel.

  4. Finhakk hvitløk og chili, grovhakk kinakål og snitt vårløk og sukkererter. Fres grønnsakene raskt i smør i en wokpanne, ca. 3 minutter, og dryss over sesamfrø. Server til fisken med rømme. Ha gjerne ris eller nudler til.

Lignende oppskrifter