Oppskrift på Steinbit i appelsin- og chilisaus
0

Steinbit i appelsin- og chilisaus

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fisk er hurtigmat og denne retten er både enkel og smaksrik. Appelsin- og chilisaus er perfekt tilbehør til hvit fisk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desiliterukokt ris

Appelsin- og chilisaus

1 stkfinsnittet rød chili
4 desiliterSunniva® Original Appelsinjuice, eller annen appelsinjuice uten fruktkjøtt
4 spiseskjeTINE Meierismør

Steinbit

600 gramsteinbitfilet
1 teskjekarri
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 spiseskjeTINE Meierismør

Til servering

1 pakkefersk spinat

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Del chili på langs, fjern frø og kjerne om ønskelig og finsnitt. Ha i en gryte med appelsinjuice og kok opp. Kok til redusert med halvparten, ca. 5 minutter. Ta av platen og pisk inn kaldt smør.

    Tips:

    Chili kan variere veldig i styrke, så det er lurt å smake på en liten bit slik at du kan vurdere hvor mye chili det er ønskelig å bruke.

  3. Krydre fisken med karri, salt og pepper og stek på begge sider i smør til gjennomstekt, ca. 6 minutter.
  4. Fordel spinat i tallerkener, legg fisken på og hell over saus. Server med ris.

Tips:

Du kan variere krydderet på fisken om ønskelig. Vil du gjøre det enkelt holder det med salt og pepper. Du kan også prøve tacokrydder, paprikapulver, five-spice eller sitronpepper.

Kommentarer

Produkter i oppskriften