Oppskrift på Sesampanert steinbitfilet med ratatouille
0

Sesampanert steinbitfilet med ratatouille

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en oppskrift på ratatouille med en nydelig sesampanert steinbitfilet. I ratatouille kan du bruke det meste av grønnsaker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet

8 stkpoteter

Ratatouille

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
6 stktomater
1 stksquash
1 stkgrønn paprika
1 stkgul paprika
2 spiseskjeolivenolje til steking
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 teskjetørket timian
1 teskjetørket rosmarin
2 spiseskjetomatpuré

Sesampanert steinbitfilet

600 gramsteinbitfilet
1 desilitersesamfrø
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Slik gjør du det

    Potet

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  2. Ratatouille

  3. Finhakk løk og hvitløk. Skjær tomat, squash og paprika i jevnstore biter.
  4. Stek løk, hvitløk, tomat, squash og paprika i olje i en stekepanne på middels sterk varme til møre, i 5–7 minutter. Smak til med salt, pepper, timian og rosmarin.
  5. Sesampanert steinbitfilet

  6. Vend steinbitfilet i sesamfrø. Krydre med salt og pepper.
  7. Stek på middels sterk varme i en blanding av smør og olje til fisken er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend fisken ofte for å fordele varmen jevnt. Server fisken varm sammen med ratatouillen.

Tips:

Ratatouille smaker godt sammen med alle typer fisk. Du kan fint erstatte steinbitfilet med for eksempel torsk eller laks.

Kommentarer

Produkter i oppskriften