Oppskrift på Seikaker med stekt løk
2

Seikaker med stekt løk

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en oppskrift på enkle og gode seikaker med potetstappe, kokte grønnsaker og stekt løk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

potetmos:

800 grampoteter
2 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen variant
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

grønnsaker:

4 stkgulrøtter
½ stkbrokkoli

Seikaker:

600 gramkald seifilet
2 spiseskjepotetmel
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 desiliterkald Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Stekt løk:

2 stkløk
2 spiseskjeTINE Meierismør
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
¼ teskjesukker

Slik gjør du det

    potetmos:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil fra vannet og mos potetene grovt sammen med melk til stappe. Krydre med salt og pepper.
  2. grønnsaker:

  3. Skrell og kutt gulrot i biter. Kok i lettsaltet vann til de er møre. Vask og del brokkoli i passe store bunter. Rett før servering koker du dem i 3–4 minutter i lettsaltet vann.
  4. Seikaker:

  5. Skjær fisk i biter og ha den sammen med potetmel i en food processor. Krydre med salt og pepper. Kjør sammen til en jevn farse, og spe med kald melk.
  6. Form farsen til kaker. Bruk gjerne to spiseskjeer for å forme fiskekakene. Dypp skjeene i vann, så blir det lett å forme pene kaker. Stek fiskekakene i smør på begge sider på middels sterk varme til kakene er gjennomstekte.
  7. Stekt løk:

  8. Skjær løk i skiver og stek den i smør på middels sterk varme til den er myk og har en gyllen, pen farge. Krydre med salt, pepper og ev. sukker. Ha over et par spiseskjeer vann, og la væsken koke inn i løken. Server seikakene med potetstappe, stekt løk og kokte grønnsaker.

Tips:

Du kan fint bruke hyse/kolje, torsk, eller lyr i stedet for sei i denne oppskriften.

Kommentarer

Produkter i oppskriften