Oppskrift på Seigrateng med tomat og purre

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Seigrateng med tomat og purre

Torsk er som regel en av hovedingrediensene i fiskegrateng, men kan lett byttes ut med annen fisk, for eksempel sei. Seiens perlegrå fiskekjøtt har en mer karakteristisk smak enn andre fisker, og er en førsteklasses stedfortreder for torsk.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Del fisken i store stykker så holder den enda bedre på saftigheten.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225°C, og finn frem en ildfast form

  2. Kok potetene.

  3. I mellomtiden koker du opp crème fraîche og melk i en kjele. Tilsett tomatpure. Krydre med salt, pepper og oregano.

  4. Skjær fisk i biter, del tomater og skjær purre i ringer. Fordel fisk, tomat og purre i formen, og hell sausen over.

  5. Stek seigratengen midt i ovn i ca. 25 minutter til fisken er ferdig. Mens gratengen steker, koker du aspargestoppene i lettsaltet vann i ca 2 minutter.

  6. Server seigratengen sammen med poteter og aspargestopper.

Lignende oppskrifter