Seifilet med smørdampede grønnsaker

Seifilet med smørdampede grønnsaker

2
9
Enkel15 min
Seifilet er en billig og god fisk, og servert med smørdampede grønnsaker og knasende nøtter, er dette en perfekt hverdagsmiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 150 g
    mandler uten skall , i skiver
  • 1 ts
    fingersalt
  • 800 g
    seifilet
  • 2 ss
    TINE® Meierismør , til steking
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Smørdampede grønnsake:

  • 100 g
  • 1 dl
    vann
  • 2 stk
    purre , i skiver
  • 3 stk
    gulrøtter , i tynne skiver

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm smør og vann i en gryte. Damp purre og gulrot møre i smørblandingen under lokk, i ca. 6 minutter.

  2. 2

    Rist mandler i en tørr stekepanne på middels høy varme, i ca. 2 minutter, og dryss over flaksalt.

  3. 3

    Del seifilet i porsjonsstykker, og stek raskt på begge sider i en varm panne med smør, i ca. 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.

  4. 4

    Fordel smørdampede grønnsaker, gjerne med litt av kraften, på tallerkener. Legg på et stykke sei, og topp med mandler.

    Tips

    Server gjerne kokte poteter til også.

Tips

Smørdampede grønnsaker er godt tilbehør til alle typer fisk.

Del denne oppskriften: