Oppskrift på Seifilet med smørdampede grønnsaker
0

Seifilet med smørdampede grønnsaker

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Seifilet er en billig og god fisk, og servert med smørdampede grønnsaker og knasende nøtter, er dette en perfekt hverdagsmiddag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

150 grammandler uten skall, i skiver
1 teskjefingersalt
800 gramseifilet
2 spiseskjeTINE Meierismør, til steking
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Smørdampede grønnsake:

100 gramTINE Meierismør
1 desilitervann
2 stkpurre, i skiver
3 stkgulrøtter, i tynne skiver

Slik gjør du det

  1. Varm smør og vann i en gryte. Damp purre og gulrot møre i smørblandingen under lokk, i ca. 6 minutter.
  2. Rist mandler i en tørr stekepanne på middels høy varme, i ca. 2 minutter, og dryss over flaksalt.
  3. Del seifilet i porsjonsstykker, og stek raskt på begge sider i en varm panne med smør, i ca. 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
  4. Fordel smørdampede grønnsaker, gjerne med litt av kraften, på tallerkener. Legg på et stykke sei, og topp med mandler.

    Tips:

    Server gjerne kokte poteter til også.

Tips:

Smørdampede grønnsaker er godt tilbehør til alle typer fisk.

Kommentarer

Produkter i oppskriften