SALMA-Sashimi-med-ponzu-sau
0

SALMA Sashimi med ponzu saus

(28)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ponzu er en sitrusbasert saus som er mye brukt i Japan. Den brukes gjerne som dressing til lettgrillet kjøtt og fisk, men også som saus til sashimi, som her. Laksesashimi med ponzu-saus passer til forrett, som en snack eller et lite måltid.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramSALMA

Ponzusaus:

1 desiliterponzu saus (fåes i asiatiske butikker)
½ desiliterKikkoman soyasaus
2 teskjesukker
½ stklime (presset saft)
2 stkfinhakket vårløk
2 teskjefinhakket fersk ingefær
2 spiseskjefinhakket fersk koriander

Slik gjør du det

  1. Skjær SALMA i tynne skiver.
  2. Bland ponzusaus, soyasaus, sukker og presset lime, finhakket vårløk, ingefær og koriander.
  3. Anrett lakseskivene på fat og dryss vårløk, ingefær og koriander over. Server sausen til.

Tips:

SALMA skal være kjøleskapskald når du skal lage sashimi. Skjær 0,5 cm tykke skiver. Bruk en skarp kniv og skjær mot fiberretningene. Husk å bruke lange og jevne bevegelser.

Kommentarer