Oppskrift på SALMA med grønn ertesaus
0

SALMA med grønn ertesaus

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Frosne erter er lettvint og smaker godt til mye. Med denne lakseretten serverer vi en lekker og smakfull saus som også kan brukes til andre fiskeretter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramSALMA
2 spiseskjeTINE Meierismør

Grønn ertesaus:

3 desilitergrønne erter
1 desilitervann
1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stkfiskebuljongterning
1 feddhvitløk
1 spiseskjefrisk timian
1 spiseskjesitronsaft
½ teskjesalt
½ teskjepepper

Til servering

3 desiliterris, etter ønske
1 posesalatblanding

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Kok opp erter, vann, Crème Fraîche, buljong, hvitløk og timian. Kjør sausen glatt med en stavmikser og smak godt til med presset sitron, salt og nykvernet pepper.
  3. Del laksestykket i fire og stek laksebitene i smør i stekepannen 5-7 minutter til de er gjennomstekte. Strø på salt og pepper.
  4. Server laksen med ertesaus, en enkel grønn salat og kokt ris, eller gode kokte poteter.

    Tips:

    En sunn og rask salat får du ved å blande sammen spinat og tynne skiver av reddik. Krydre med litt salt og pepper, drypp over olivenolje og presset sitron.

Kommentarer

Produkter i oppskriften