Oppskrift på Søtsyrlig laks med risotto
2

Søtsyrlig laks med risotto

(3)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Marmelade og sitron gir laksen en nydelig smak. Server med en enkel risotto med basilikum.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Risotto:

2 stksjalottløk
1 stkhvitløksfedd
1 spiseskjeTINE Meierismør
2 desiliterarborioris eller annen risottoris
1 desilitertørr hvitvin, eplecider eller eplejuice
8 desilitervann
1 ½ stkgrønnsakbuljongterninger
1 teskjesalt
1 desiliterJarlsberg® Revet

Søtsyrlig laks:

600 gramlaksefilet (porsjonsstykker á 150 g)
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
2 spiseskjeappelsinmarmelade
1 teskjerevet sitronskall
2 spiseskjesitronsaft
1 spiseskjegule sennepsfrø

1 desiliterfinhakket basilikum

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C, og finn fram en ildfast form.
  2. Risotto:

  3. Rens og hakk sjalottløk og hvitløk og fres i smør i en stekepanne eller kjele. Tilsett ris og la det frese i noen minutter. Pass på så det ikke svis.
  4. Hell i vin, cider eller juice og halvparten av vannet. Smuldre i buljong og la trekke i ca. 10 minutter. Rør av og til. Spe ev. med mer vann etter hvert. Risottoen skal være ganske løs. Strø i salt og dryss over revet ost. La osten smelte inn.
  5. Søtsyrlig laks:

  6. Legg fisk i en ildfast form eller på en stekeplate dekket med bakepapir. Gni salt og nykvernet pepper på fiskefileten. Rør sammen marmelade, sitronskall og sitronsaft. Pensle blandingen på fiskestykkene. Knus sennepsfrø i en morter og dryss over fisken.
  7. Stek laksefiletene midt i ovnen i 8–10 minutter.
  8. Rett før servering hakker du basilikum og blander den i risottoen.

Tips:

Nøtteskorpe på laks er nydelig. Finhakk like stor mengde mandler og hasselnøtter, og bland inn halvparten så mye sesamfrø. Legg det oppå fisken og ringle litt olivenolje over før du steker den i ovnen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften