Oppskrift på restegrateng med fisk og grønnsaker

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Restegrateng med fisk og grønnsaker

Som navnet på retten så fint antdyder er det tid for restefest i heimen! Grav fram fra kjøleskapet det som måtte være igjen av ukens grønnsaks- og fiskemiddager. På en enkel og økonomisk måte blir middagsrestene om til en ny, gratinert middag. I denne oppskriften foreslår vi en rekke grønnsaker, men du kan selvfølgelig bruke akkurat de du selv har tilgjengelig. Bergn litt lenger steketid dersom du bruker rå poteter.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: En restegrateng er også en takknemlig mottaker av krydderurter, så her kan du bruke akkurat de urtene du har tilgjengelig.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.

  2. Skjær poteter, grønnsaker og løk i biter og fordel dem i formen. Smuldre fisken over.

  3. Pisk sammen melk og egg. Tilsett salt og pepper. Hell sausen i formen, og strø over revet ost.

  4. Stek restegratengen midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til gratengen er gjennomvarm og osten har blitt gyllen. Dersom du bruker rå poteter, trenger du nok å la gratengen stå inne i ytterligere ca 5- 10 minutter.

Lignende oppskrifter