Oppskrift på Rekecurry
3

Rekecurry

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en veldig god og sunnere middagsvariant med smak av Thailand.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

500 gramscampi eller reker
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
4 stkstilker selleri
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 ½ spiseskjekarri
1 bokshermetiske tomat
1 spiseskjehvetemel
300 gramTINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ teskjesalt
1 teskjesambal oelek

Tilbehør:

150 gramlollosalat
50 gramruccola
10 stkcherrytomater
1 stkvårløk i ringer
240 gramris

Slik gjør du det

  1. Rens scampiene/rekene. Rens og finhakk løk og hvitløk. Hakk selleri. Fres løk, hvitløk og selleri i smør i en stekepanne. Rør i karri og hell på tomatene. La sausen koke ca. 3 min.
  2. Rør Crème Fraîche inn i sausen og la den koke ytterligere 3–5 min. Rør i salt, sambal olek og scampi. Varm opp. Bruker du vanlige reker, bør de ikke koke, for da blir de seige. Bruker du rå scampi, skal de trekke i sausen til de er kokt.
  3. Tilbehør:

  4. Kok fullkornsris som anvist på pakken. Vask salat og riv den i passe store biter. Tilsett øvrige ingredienser og smak til med salt, pepper og en liten dæsj kaldpresset olivenolje.
  5. Ved servering

  6. Server den gode rekecurryen sammen med salat og kokt fullkornsris og gjerne Crème Fraîche til.

    Tips:

    Synes du sausen er for tykk kan du spe den med litt vann

Kommentarer

Produkter i oppskriften