Oppskrift på Rask fiskegrateng
0

Rask fiskegrateng

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvit saus, fisk og grønnsaker blir raskt en god og fyldig fiskegrateng. En sunn og god favorittrett hos både store og små.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjehvetemel
4 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
½ teskjesalt
½ teskjepepper
1 stkpurre, i skiver
300 gramtorskefilet, i skiver
300 gramfiskepudding, i biter
3 desiliterreker, i lake
2 stkgulrøtter, i terninger
4 desiliterfrosne erter
6 spiseskjebrødrasp

Råkostsalat:

4 stkgulrøtter, revet
2 stkepler, revet
1 spiseskjeolivenolje
1 spiseskjeeplesidereddik
½ teskjesalt
½ teskjepepper
½ teskjesukker

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør, rør inn mel og spe med laken fra rekene. Rør hele tiden, og kok opp. Spe gradvis med melk. La sausen koke opp mellom hver gang, og la småkoke til den tykner. Smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Har du ikke reker med lake, kan du bruke litt fiskekraft eller øke melkemengden noe.

  2. Vend purre inn i sausen sammen med fiskebiter, fiskepudding, reker, gulrot og erter, og ha over i en ildfast form.

    Tips:

    Bruk gjerne annen hvit fisk.

  3. Strø brødrasp over og stek i ovnen i 10-15 minutter, eller til fisken er gjennomkokt og toppen er gyllen.
  4. Bland sammen revet gulrot og eple. Vend inn olje, eddik, salt, pepper og sukker, og server til fiskegratengen, gjerne med kokte poteter og smeltet smør.

Tips:

Dette er en fin restemiddag, så bruk gjerne fiskerester og grønnsaker du måtte ha liggende.

Kommentarer

Produkter i oppskriften