Oppskrift på rødspette med remuladesaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Rødspette med remuladesaus

Rødspette er en klassiker fra Danmark, som hele familien garantert kommer til å like. Remuladesaus passer fint til.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Har du ikke alle urtene til remuladesausen, kan du fint droppe noen av dem, eller erstatte med andre friske urter eller tørket krydder.

Slik gjør du

potet:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

remulade:

  1. Kok egg til det er hardkokt, ca. 8 minutter.

  2. Finhakk løk og sylteagurk. Bland majones og yoghurt sammen til en jevn blanding. Rør inn finhakket løk, sylteagurk, hardkokt egg, persille, kjørvel og estragon. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Rødspette:

  1. Tørk av fiskefiletene. Dryss over salt og pepper.

  2. Knus cornflakes i en morter eller kjøkkenmaskin til det blir helt finmalt. Bland med litt salt og pepper. Visp egg sammen i en dyp tallerken eller bolle. Vend fiskefiletene først i egg, og så i cornflakes.

  3. Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Stek fisken til den er gyllen og gjennomstekt, 3–4 minutter på hver side.

Lignende oppskrifter