Oppskrift på rødspette med remuladesaus
0

Rødspette med remuladesaus

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Rødspette er en klassiker fra Danmark, som hele familien garantert kommer til å like. Remuladesaus passer fint til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

potet:

8 stkpoteter

remulade:

1 stkegg
1 stkløk
2 stksylteagurker
2 desilitermajones
½ desiliterTINE Yoghurt Naturell eller matyoghurt
2 spiseskjefrisk persille
½ teskjetørket kjørvel
1 teskjetørket estragon
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 spiseskjesitronsaft

rødspette:

600 gramrødspettefileter
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 desilitercornflakes
1 stkegg
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Slik gjør du det

    potet:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  2. remulade:

  3. Kok egg til det er hardkokt, ca. 8 minutter.
  4. Finhakk løk og sylteagurk. Bland majones og yoghurt sammen til en jevn blanding. Rør inn finhakket løk, sylteagurk, hardkokt egg, persille, kjørvel og estragon. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Rødspette:

  6. Tørk av fiskefiletene. Dryss over salt og pepper.
  7. Knus cornflakes i en morter eller kjøkkenmaskin til det blir helt finmalt. Bland med litt salt og pepper. Visp egg sammen i en dyp tallerken eller bolle. Vend fiskefiletene først i egg, og så i cornflakes.
  8. Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Stek fisken til den er gyllen og gjennomstekt, 3–4 minutter på hver side.

Tips:

Har du ikke alle urtene til remuladesausen, kan du fint droppe noen av dem, eller erstatte med andre friske urter eller tørket krydder.

Kommentarer

Produkter i oppskriften