Oppskrift på Pistoustekt SALMA på pasta
0

Pistoustekt SALMA på pasta

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pistou er den franske versjonen av italiensk pesto, men uten pinjekjerner. Den smaker nydelig med SALMA, pasta, urterømme og en frisk salat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Hurtighakke eller stavmikser

Ingredienser

400 grampastaskruer

Pistou:

4 stkhvitløksfedd
1 pottebasilikum
1 desiliterolivenolje
1 desiliterparmesan, revet
½ teskjesalt
½ teskjekvernet sort pepper

SALMA:

800 gramSALMA, delt i 8 skiver
1 teskjesalt
½ teskjemalt sort pepper
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Urterømme:

2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
1 spiseskjedill, finhakket
1 spiseskjebladpersille, finhakket

Salat:

1 spiseskjehvitvinseddik
½ desilitervann
2 teskjesukker
2 stkhjertesalat, i tykke strimler
2 stkavokadoer, i tynne skiver
1 pakkesukkererter, i strimler

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Kok pasta etter anvisning på pakken
  2. Pistou:

  3. Ha hvitløk, basilikumblad og olivenolje i en hurtighakke. Kjør til glatt masse. Vend inn parmesan, og smak til med salt og pepper.
  4. SALMA:

  5. Dryss salt og pepper på SALMA. Ha smør i panne på sterk varme, og brun laksen raskt på begge sider.
  6. Fordel pistou over, og bak i ovn i 4-5 minutter, til laksen så vidt er gjennomstekt.
  7. Urterømme:

  8. Bland sammen rømme, dill og bladpersille.
  9. Salat:

  10. Bland eddik, vann og sukker, og vend inn salat, avokado og sukkererter. Server med pasta.

Tips:

Ønsker du å ta en snarvei, kan du bruke ferdigkjøpt grønn pesto istedenfor pistou. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften